Thursday, May 26, 2011

.:: ermmm...apa tujuan ko yg sebenarnya??? ::.

Assalamualaikum semua…
Hye korang…semalam x update pun blog…haaa…bz la…tlg kawan ayah translatekan dye pnye teks kursus lam English…so, tolong jek la kan…hahaha…dye ckp nk bg upah…ley la wat blnja sket…lagipun ley la tmbhkan pengetahuan sket…x gitue??? Duk umah pun bukan wat pape sgt pun…cam dh jdik rutin harian,bangun pagi, sarapan,tlg mk mask,then makan lagi…hahhhh!!! Makan tito,makan tito la keje nye…hahaha…

Disebabkan mmg xde keje sgt kan,dh free melampau2…kejenye asyik on9 jek la tiap2 hari…jenguk2 kat fb, blog n emel…yg wajib di bukak tiap kali on9 mesti fb n blog…haahhhh…bce update dri blogger n kwn2 kat fb…skrg nie pun dh mls nk update status sgt kat fb…layan blog lagi best kan…dh cm xde pe jek kat fb tue…on9 jek mesti ada status2 yg x menyenangkan hati utk dibaca…

Kadang2 kita tersasar dri tujuan sebenar utk ada fb nie kan…pd aku la kan,fb nie tmpat nk cri blik kwn2 lama dh terpisahkan…ala2 jejak kasih gitue…hu3…tempat blogger2 kongsi link dorg so that senang nk blogwalking kan…dpt tmbh knlan baru…tp la kan, so far, aku tgk, rmai yg ske lepaskan geram kat fb…dlu aku pun pernah la wat cmtue…tp lepas dpt nasihat dri sorg kwan yg aku mmg syg giler2 la kat dye,dh aku anggap cm kakak aku sndri even ktorg len agama…dye slalu pesan kat aku, “nad,lau ada pape kegusaran kat hati,jgn post kat fb yek…x matang tau”…teguran yg sgt berkesan pd aku…so,better xyah la nk mrh2 kat fb,nk maki2 la apa la…x elok…lebey2 lagi kalau kita tue pempuankan…kat dalam blog pun,x elok jugak nk maki2 org…korg sndri tau kan maki2 nie bukan bnda yg elok…penulisan kita,melambangkan diri kita sndri…melalui penulisan kita pun,org dh ley judge kita…so, better be careful la k…

Mungkin korg ada mslh yg nk kne luahkan…putus cinta,kecewa, nk marah n etc…but,dat’s not the way to act…be matured…lau bercinta,jgn la letakkan rasa cinta n syg tue melebihi segala2nya…bru la kita x kan kecewa…( pesanan utk dri sndri gak nie…hu3)…renungi ayat nie:

“Sesuatu yang baik, belum tentu benar. Sesuatu yang benar, belum tentu baik. Sesuatu yang bagus, belum tentu berharga. Sesuatu yang berharga/berguna, belum tentu bagus.”

Imam Ali bin Abi Talib berpesan: “Tenangkanlah hati dalam waktu-waktu tertentu, kerana jika hati itu merasa letih ia akan menjadi buta”. Kemudian Ibnu Munkadir berkata: “Bagiku nikmat dunia ini hanya ada pada tiga perkara, qiamullail, silaturrahim dan solat berjemaah”. Wahai insan yang beriman, renungkanlah dirimu agar kamu mengetahui hakikat dirimu sendiri, dengan demikian kamu akan mengenali Pencipta Yang Maha Agung. Berilah penawar dalam jiwa agar ia tetap suci dan tunduk pada Ilahi.
 

TAMMAT

.:: Think | Write | Post ::.


 














Enjoy Your Reading My dear! ^__^

2 comments:

Freaky said...

hehe suka tengok org emo kat fb.. following :)

nadya e-man said...

hahaha...suke plak dye ek...hu3....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...