Monday, June 27, 2011

Cinta Si Muda Mudi



Hye u’ollz…pe kabo semua…harap2 semua sihat la yek…nadya asyik menghitung hari jek skrg nie…ada dua bulan lebey lagi la masa untuk dihabiskan kat rumah bersama-sama dengan family tercinta & my beloved pet…


Okeyh…korg sume setuju tak bila ada org cakap orang pempuan nie bodoh…pada nadya,ok la nadya setuju…bukan bodoh apa…tapi bodoh bila dalam hal yang melibatkan cinta…cinta yang boleyh buatkan seorang pempuan nie buta & jadik bodoh…nadya just menyuarakan pendapat…pada yang pernah couple2 nie & terlalu sygkan pasangan dorg,bru lah kita ley nampak kebodohan tue dalam diri kita…bukan nk kata org lain,tapi diri nadya sendri pun pernah bodoh kerana cinta…cinta tue suci tapi kita sendiri yang cemarkan cinta tue…

whitekittenemoticon
Kalau masa boleyh diundur balik, banyak benda yang nak nadya betulkan…lebey2 lagi dalam soal cinta…tapi pe boleyh buatkan…kita x dapat undur n perbaiki masa lampau…tapi masa sekarang jangan la diulang balik silap yang lama tue…

bila ingat balik,mmg rse diri nie cam bodoh jek…bila bf tak reply msj jek,msti dh risau tahap dewa la sampai ley nangis2 & bengkak la mata nie…kalah org mati laki…pastue nak cover mata yg bengkak tue dari mak,mesti cepat2 sapu bedak kat muka…especially kat area mata…heeee…cover2…

     

then bila mesej mesti sampai pagi la…sggp berjaga semata2 nk mesej ngan bf…x tdo malam nie…bila rse mata agak2 nk tertutup,mesti cepat2 p basuh muka…yelakan lau tertido nanti bf marah…gaduh besar plak nanti…kalau study xde la plak smpai berjaga malam macam tue…sume yg bf suruh,wat jek membuta tuli…hahaha…tue la cinta remaja…luckily now,my bf  tak camtue…xde pown nk mesej2 nie…col pun kadang2 jek…tapi bosan la jugak coz ada bf tapi cam xde bf  jek…rse cam ngah berkwan jek ngan dye…huhuhu…apa boleyh buat…tue pilihan nadya…nadya x kesal pun…


korang pernah bace artikel kat iluvislam tak? Ala yang pasal cinta dalam diam tue…nadya sgt tertarik ngan artikel tue…

Bila belum bersedia melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam ... Karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ... Kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang, Kau tak mau merosak kesucian dan penjagaan hatinya..   Karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu.. Menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu ..   Karena diammu bukti kesetiaanmu padanya .. Karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt pilihkan untukmu ... 
Dan jika memang 'Cinta Dalam Diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata, biarkan ia tetap diam ...   Jika dia memang bukan milikmu, Allah, melalui waktu akan menghapus 'Cinta Dalam Diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat ...   Biarkan 'Cinta Dalam Diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...   Cintailah ia dalam diam, dari kejauhan, dengan kesederhanaan dan keikhlasan... 

girlemoticon
Bermaknakan kata2 lam artikel tue kan…so sekarang biar la nadya cintakan bf nadya dalam diam…mungkin tue yg terbaik untuk ktorg…jika dia untuk nadya,insyaALLAH tak akan kemanakan…tapi lau dh xde jodoh,ALLAH akan hapuskan cinta tue…mungkin ada jodoh lain diluar sana…just perlu percaya dan yakin dengan ketentuan ALLAH…

 

TAMMAT

.:: Think |  Write | Post ::.






Enjoy Your Reading My dear! ^__^

3 comments:

beLLa said...

nice one.cinta dalam hati kata org ^^

Apih El Nino said...

Pernah mencintai seseorang dalam diam. Diam punya diam akhirnya terus terdiam. Dalam diam-diam dia ada orang lain. Okay teruskan diam.

nadya e-man said...

bella: thnx dear... =)
apih: kdg2 diam pun bukan jalan penyelesaiaan kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...