Wednesday, June 1, 2011

Speechless after i read bout it!!!

"Kesah Ape Aku bukan VIRGIN asalkan aku ada maruah"
hangat tol la isu nie...smpai kat fb pun penuh org duk share link nie...
masyaALLAH...boleh dye bgga plak dgn bnda cmnie kan...
posting nie mse 2010 but it's become a hot issue now..."2011"
aku terbaca nie dri blog khairul... dh lme x update blog...then bile tgk kat draft.blogger,nmpk la posting khairul...adeyhhh...agak terkejut la...

sume dh kecoh sal link sal budak yg secara open nye mengaku yg dye x virgin...adeyhhhh!!! malu kot aku rasa...even lau mmg la dye dh x virgin kan,jgn la wat pengakuan secara terbuka...x elok kot...lagipun dye islam,n confirm2 la melayu...kang dh femes tue...dh la sekarang nie melayu di pndg rendah...lagi la dgn isu cmnie...i'm speechless ok! she's just 14...n she has the gut to admit about it...well, i bet ramai yg dh bce kan sal posting nie...yela dr tahun lepas kot...just aku jek yg jauh sket ketinggalan lam hal2 cmnie...

bile aku jenguk kat blog budak tue, aduhaiiii!!! byk giler komen dye dapat...373 comments tau! kalah blogger2 yg femes kat Malaysia nie dye punye comments tue...tapi syg,kebanyakan komen yg dye dapat sume nye maki hamun dri blogger2...girl,lau akak la jdik awk tue,malu la akak nk bukak aib sendri secara terbuka...sedangkan ALLAH suruh kita tutup aib org lain,apatah lagi aib sendiri...utk apa bukak pekung di dada kalau x mendatangkan sebarang keuntungan pun...aku fhm la dorg nk mrh ngan statement budak tue...tp pape pun, maki hamun bukan cara untuk memperbetulkan pe yg salah...dalam menegur pun ada beberapa peringkat jugakkan...

susah bila rse malu dh xde lam diri...tue la pentingnya malu...ley cegah kita drp bnda2 mcmnie la...this is so unacceptable lor! and i as a women...(dh women ke aku nieyh???) okeyh la women la kot, i feel ashamed for u lil girl...nasib baik x dapat anak...lau x, apa lagi la agaknye tindakan dye...dh la berita kat TV kecoh sal ada org cmpak anak dri tgkat berapa ntah...apsal la manusia skrg nie kejam ngat...baby tue x salah kot...lau xnk sgt baby tue, p la htr umah ank yatim tue haaa...dh la dosa berzina lagi, tmbh plak membunuh...adeyhhhh...cuba la ingat balik sebab musabab kita di jadikkan kat muka bumi...kita khalifah kat muka bumi nie...tapi syg,kita hanyut dengan keindahan dunia yg sementara nie...x thu la apa dlam fikiran dye mse dye wat entry tue...mungkin dye nk marah sgt org duk mengata dye...nie la...ikut hati, mati la kita...

"biar org pndg hina kat kita asal kita ada maruah diri" ayat nie memang x sesuai...tersangat x sesuai...u already lost ur dignity my dear...u're still young...perjalanan hidup masih jauh...masa depan lum tentu lagi...tapi syg,adik musnahkan hidup adik sndri...kita dikurniakan akal untuk berfikir...itu yg membezakan kita dengan haiwan...kenapa x kita cuba gunakan akal yg ada sebaik yg mungkin...belum terlambat untuk berubah...pintu taubah masih lagi terbuka...walaupun kita islam kerana keturunan, but we should proud that we are muslim...hidup lah sebagai sorg muslim...as least try to be a good muslim...setiap org wat salah kan...kita bukan sape2 nk menghukum atau menilai org lain...sdgkan seorang pelacur di msukkan kedalam syurga hanya kerana kebaikan yg dilakukan...

pape pun bertaubat la sebelum terlambat...ALLAH akan sentiasa menerima taubat dripada hambanya...
i don't want to share the link here...if u wanna know bout it,go and search it by urself...hahaha...
tgk kat sni jek la yek...rasanya-isu-blog-adinda-kisah-apa-aku...kat snie ada link tue...

p/s: lau ada jenguk blog tue,cukup la sekadar jenguk n amek iktibar dri pe yg berlaku...jgn la di maki hamun budak tue...sume tue xkan ubah peribadi dye...tegur la secara berhemah...lau x nk tgur,hbis bce trus pangkah jek yek...


TAMMAT


.:: Think | Write | Post ::.





Enjoy Your Reading My dear! ^__^

2 comments:

Syamimi Nazifa said...

ape laa , em ..

nadya e-man said...

hu3...mimiey pun jaga dri baik2 k...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...