Friday, August 19, 2011

Tutorial~Cara Letak Link Entry Dalam Komen

Salam Sayang Buat Semua...



Selamat subuh semua…dah habis sahurkan…dah masuk waktu pun nie…puasa lagi kita hari nie…alhamdulillah…nadya nak buat tutorial la sket untuk korang semua…sape-sape yang baca,boleh la kalau nak gunakan tutorial nie…especially bila nak komen kat entry blogger lain…
Sebenarnya nadya cakap tentang nak letak link dalam entry komen…kita selalu tengok ada blogger yang letak link blog diorang dalam komenkan?agaknya macamana diorang semua tue buat?nak belajar?jom kita chect it out…


1. first, korang pergi dekat entry blogger lain dulu (jangan entry sendiri pulak..hehehe)...

2. then Copy and Paste kod di bawah ini di ruangan komen tuh :

MESEJ  : <a href="LINK ENTRI "><b>TAJUK ENTRI </b></a>

## Mesej = Taip apa yang korang nak taip
##Link Entry  = copy link entry yang korang dah publish (di bahagian address)
##Tajuk Entry = Taipkan tajuk Entry korang...buat tajuk yang menarik gempak..for sure ramai  yang singgah!
                                 

Siap pun!

Selamat Mencuba
hehe :)







Enjoy Your Reading My dear! ^__^

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...